Waar komt ons ijs vandaan?

We zetten onze dames graag in de bloemetjes

Bij de IJsbrouwers bereiden we roomijs volgens de tradities van de ambacht. We gebruiken verse weidemelk die recht van ons eigen veld komt. Daar zijn we erg trots op. Ons ambachtelijk ijs wordt bovendien met veel liefde, veel geduld en strikt volgens het oorspronkelijke recept gedraaid, en dat proeft u.

Wij zien het als onze missie om onze klanten weer dichter bij het basisproduct te brengen. Want het zijn immers nog altijd onze dames die ons hun fantastische melk geven. Maar ook onze andere producten zijn 100% lokaal. Die zitten boordevol smaak en ze zijn bovendien gezond. Kom ons heerlijke aardbeienijs een proberen, met verse vruchten uit de buurt!

Onze zoon Lukas gaat ondertussen al naar school. Daar zitten veel kinderen op school die niet weten waar zo’n ijsje vandaan komt. Daar willen wij verandering in brengen. Wij willen kinderen spelenderwijs doen kennismaken met de herkomst van ons product. Hiervoor komen we binnenkort met meer!

Maar ook u kan er nog iets van leren.

Geschiedenis van ijs

Wist u dat de geschiedenis van ijs helemaal terug gaat naar de tijd van de Romeinen, waar men al sprak van een sorbet? De Romeinen waren er verzot op en serveerden hun gasten diverse ijsgerechten bereid met sneeuw, vermengd met honing, rozenwater en fruit. Later waren het de Arabieren die de kunst van ijsbereiding weer oppikten en de technieken verder verfijnden. Marco Polo zou later de eerste Europeaan zijn die de recepten meebracht naar het westen van ijs dat gemaakt werd door kunstmatige bevriezing. Dat nam hij trouwens over van de Chinezen. Het duurde niet lang of de lekkernij verspreidde zich over Italië, meesters van de Gelato.